Beleid ziekte leerkracht

Iedereen is wel eens ziek. Heel vervelend, maar zeker als je de leerkracht bent! Zoveel mensen en met name de kinderen rekenen erop dat de leerkracht er gewoon is. Het veroorzaakt best wat overlast als ze er dan (onverwachts) niet zijn! Ziek melden doen we dan ook niet graag. Maar soms kan het niet anders. Lees hieronder hoe we dat zo goed mogelijk oplossen!

Beleid bij ziekte leerkracht

Als een leerkracht (kortdurend) ziek is en niet voor de groep kan, proberen wij eerst een invalleerkracht te vinden. Met het huidige leerkrachttekort, lukt dat niet altijd. In dat geval wordt, afhankelijk van de omstandigheden op dat moment, een van onderstaande oplossingen gekozen.

– We lossen het intern op door een onderwijsassistente, een zorgcoördinator of een ondersteunende leerkracht de groep op te laten vangen.
– We verdelen de kinderen van de groep over de andere groepen.
– We geven de groep vrij en vragen ouders de kinderen thuis op te vangen.

In geval van een lange(re) afwezigheid van een leerkracht, wordt een invalleerkracht gezocht voor een langere periode. 

Wegens de coronamaatregelen mogen leerkracht bij een neusverkoudheid niet aanwezig zijn op werk. Zij zullen daarom thuisonderwijs bieden op deze dagen. Tot de klachten over zijn of er een negatieve testuitslag is, blijven de kinderen en de leerkracht thuis. Indien nodig helpt de school met het zoeken naar een passende oplossing mocht u geen opvang kunnen vinden. Neem hiervoor contact op met de leerkracht.